4D Magzati Diagnosztika - Szolnok

4D Magzati Diagnosztika

4D Magzati Diagnosztika

Cím:5000 Szolnok, Szapáry út 31.I/1 Az OTP fölött, Kaputelefon: 2 - Útvonaltervezés ebbe a rendelőbe
Honlap:https://www.4dszolnok.hu/
A rendelőben üzemelő ultrahang készülék típusa: Samsung HERA W10
Telefonszám: 06 20 273-81-31
Orvos vagy szonográfus neve: Dr. Tóth Zoltán
Állami/ Magán: Magán
Basic 5D - Fotórealisztikus magzatkép: Igen
5D ultrahang rendelő (Stereo-Cine): Igen
FULL 5D ultrahang rendelő: Igen


 

Rendelőnkben - Magyarországon másodikként - elérhető a Semmelweis Egyetemen 2014. január 27-én bemutatott FULL 5D ultrahang készülék.

4D Uh vizsgálatok

0. vizsgálat, koraterhességi vizsgálat

Általában hüvelyi (úgynevezett transvaginalis) ultrahangvizsgálattal, a terhesség megállapításakor végzik el. A vizsgálattal kimutatható a terhesség, lehetőség van a terhességi kor meghatározására, a többes terhesség, egyes kórállapotok felfedezésére. Az utóbbiak közé tartozik például a méhen kívüli terhesség, molaterhesség (az üszög- vagy más néven molaterhesség a méhlepény jóindulatú (bár potenciálisan malignus) elfajulása, melynek során a lepény szőlőfürtszerű képletté alakul, a magzat a terhesség korai szakaszában elhal, a terhesség erős vérzés kíséretében megszakad), méhenkívüli terhesség, egyéb kismedencei eltérések.

I. ultrahang-szűrővizsgálat

Ideje a 12-13. terhességi hét. Ekkorra a magzati szervfejlődés befejeződik, ami lehetővé teszi a részletes vizsgálatot, ezáltal a kóros fejlődésre utaló jelek nagy eséllyel való felismerését. A vizsgálat legtöbbször, de nem kizárólagosan hüvelyen keresztül történik. A fejlődési rendellenességek szűrése mellett, meghatározásra kerül a terhesség nagysága, élő volta, a tarkóredő (nuchal translucency - NT) vastagság meghatározása. A tarkóredő mérése azért fontos, mert ha értéke eléri vagy meghaladja a 4 mm-t, akkor bizonyos magzati ártalmak előfordulásának valószínűsége nagyobb.

II. ultrahang-szűrővizsgálat

A 18-19. terhességi héten érdemes elvégezni. Célszerűen az AFP-szűrés eredményének birtokában, hasi vizsgálattal végzik. A vizsgálat célja a fejlődési- és kromoszóma rendellenességek gyanújeleinek kiszűrése, különböző kórállapotok felismerése.

III. ultrahang-szűrővizsgálat

A szűrés a 30-32. terhességi héten, hasi vizsgálat során történik. A vizsgálat célja a kóros elváltozások kimutatása mellett a magzat növekedési ütemének ellenőrzése. Ilyenkorra az anyai vagy magzati okból kialakuló növekedésbeni elmaradás észlelhetővé válik.

IV. ultrahang-szűrővizsgálat

Általában a 36-38. terhességi héten, hasi vizsgálattal történik. Célja a vizsgálat során nyert adatok segítségével a szülés várható körülményeinek előjelzése. A vizsgálat alkalmával a magzat mérete, méhen belüli elhelyezkedése, a méhlepény anatómiai és funkcionális állapotának megítélése, a magzatvíz mennyiségének meghatározása történik.

4D-s ultrahangos vizsgálat bármely szűrővizsgálat alatt elvégezhető, optimális időpontja a 20-32 hét közé esik.

Forrás: https://www.4dszolnok.hu/




Kerüljön fel a listára! Vásároljon Samsung Medison 4D, 5D ultrahang készüléket a Sonarmedtől!


Varázslatos videó a méhen belüli fejlődésről

Az év magánrendelője 2016

Rendelés FULL 5D ultrahang készülékkel

Ha 4D/5D, akkor Samsung Medison!

Újabb rendelőkkel bővült az
5D ultrahang rendelők hálózata

FULL 5D ultrahang rendelők
Magyarországon

(a rendelőlista frissítése
folyamatban)

4d ultrahang rendelők Budapesten

4d ultrahang rendelők Magyarországon